@GrupPereMata a Twitter


Villablanca, Bellissens i Marinada celebren el dia de Sant Jordi a Reus

 
Les tres entitats han participat com cada any a la festa de Sant Jordi a Reus. Aquesta vegada ho han fet també en l’activitat de “micro obert” impulsada per les biblioteques públiques de la ciutat, llegint texts a la plaça del Castell. En els diferents centres també es van muntar parades.
La parada va estar al fossar vell, a tocar de la Plaça del Castell. Personal dels tres centres, acompanyant a les persones residents i l’associació de famílies de Marinada hi van donar suport. Va ser una oportunitat per la inclusió social, per ser presents a la festa i poder exposar les manualitats que fan les persones amb discapacitat intel·lectual des dels diferents tallers dels centres.
 
Aquesta vegada van poder participar en una de les activitats organitzades al voltant de la festa.  Des de les biblioteques públiques de la ciutat, es van generar espais on els ciutadans/es es podien apropar i llegir algun text o algun poema. Aquesta activitat de caire cultural, és el “micro obert” on residents de la Comissió de lúdiques de Villablanca i Bellissens van llegir textos adaptats a lectura fàcil sobre Sant Jordi.
 
Celebrar Sant Jordi dins els centres també és un objectiu per tal d’apropar la festa a les persones residents que no poden participar a Reus. Música, lectura, flors i manualitats s’exposen en parades al centres i es teatralitza la llegenda o es llegeix algun text relacionat.